Parikymppisen teekkariavovaimon (toivottavasti) onnistuneita erikoisempia kokkailuja ja kokkailutarinoita höystettynä käytetyillä resepteillä ja kuvilla. Olen itse avoin kaikelle, mutta avokilleni ei käy tuoreet tomaatit tai pähkinät, eli niitä ei ohjeista (todennäköisesti) löydy. Feel free to try! :)

lauantai 26. maaliskuuta 2011

Pitsa ilman hiivaa.

Onko tuorehiiva taas kuivunut jääkaappiin ja kuivahiiva kaapista loppu? Etkö ikinä saa hiivataikinaa nousemaan, mutta pitsahammasta kolottaa? Rahat loppu? Ei hätää! Opiskelijaystävälliseen hintaan saat varsin maukasta pitsaa, kunhan kaapistasi löytyy perustarpeet! Ohje pohjaan on isonveljeni yläasteen köksäkirjasta, mutta itselläni kirjan nimestä ei ole enää hajuakaan. Hyvää pataa se ei ole. :P Jos haluat pitsaa koko pellillisen, tee pohja kaksinkertaiseksi.
 
Pohja:
2,5 dl vehnäjauhoja (voit korvata myös vaikka sämpyläjauhoilla)
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1 muna
0,5 dl öljyä
0,5 dl vettä
(1 rkl pitsamaustetta tai oreganoa)
(1 dl juustoraastetta)

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää muut aineet ja sekoita esimerkiksi lusikalla tasaiseksi. Lisää jauhoja, jos tuntuu siltä, ettei pohjaa voisi käsin muotoilla. Levitä pohja leivinpaperin päälle uunipellille painelemalla. Kaksinkertaisesta pohjasta saa helposti koko pellin kokoisen pitsan. Pohjan laatu vaihtelee itselläni välillä hieman kovasta ja aavistuksen keksimäisestä normaalin pehmeään, mutta en ole moisesta välittänyt. Toimii.

Tomaattikastike:
200 g paseerattua tomaattia (tarvittaessa voit korvata tämän sopivalla määrällä ketsuppia)
1 rkl pitsamaustetta tai oreganoa
0,5 tl suolaa
1 tl sokeria
2 valkosipulin kynttä puristettuna

Jauhelihatäyte:
400 g jauhelihaa, paista ja mausta esimerkiksi pippurisekoituksella
pippurisekoitusta
1 - 2 keltasipulia
purkki ananaspaloja
muutama viipale kinkkua
1 tl pilkottua chiliä
juustoraastetta

Varioi täytteitä makusi, syöjien ja jääkaapin sisällön mukaan, ja paista pitsaa 200 asteessa uunin keskitasossa noin 15 - 20 minuuttia. Meillä pellillinen täytetään yleensä puoliksi, jolloin molemmat saavat riittävästi pitsaa haluamillaan täytteillä. Jauhelihakastikkeen loppu toimii pitsan täytteenä myös mainiosti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti