Parikymppisen teekkariavovaimon (toivottavasti) onnistuneita erikoisempia kokkailuja ja kokkailutarinoita höystettynä käytetyillä resepteillä ja kuvilla. Olen itse avoin kaikelle, mutta avokilleni ei käy tuoreet tomaatit tai pähkinät, eli niitä ei ohjeista (todennäköisesti) löydy. Feel free to try! :)

sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Helppo kanapastasalaatti

Joskus myös opiskelijan tekee mieli luksusta. Näinä kertoina, jos olen fiksu, en osta sipsejä vaan teen tätä äärimmäisen hyvää kanasalaattia, johon tutustuin aikanaan poikaystäväni kotikotona. Koska olen edelleen yhdessä samaisen pojan kanssa, jolle ruoka on varsin tärkeä juttu, päättelen, että pärjään tämänkin reseptin kanssa ihan mukavasti. :) Ainakin seuraavia aineita tarvitaan omaan versiooni:

400 g hunajamarinoituja broilerisuikaleita
300 g tummaa fusillimakaronia (+halutessasi keitinveteen suolaa)
4 keskikokoista porkkanaa
tilkka oliiviöljyä
pieni kerä jäävuorisalaattia (nyt noin 500 g)
300 g tummia rypäleitä
purkki kermaviiliä
purkki Creme Bonjour Cuisinea, makuna valkosipuli ja yrtit

Laita kanasuikaleet paistumaan pannulle ja kuori samalla porkkanat. Keitä pasta, ja pilko porkkanat kuutioiksi, jotka paistat oliiviöljyssä samalla kuin puuhailet muutakin hellalla. Saatuasi kanat ja pastat kypsiksi, sekä porkkanat pehmeiksi, kaada pasta lävikköön ja huuhtele sitä kylmällä vedellä. Anna lämpimien ainesten jäähtyä kunnolla.

Pilko kasvikset lämpimien ainesten jäähtyessä. Leikkaa jäävuorisalaatti sopiviksi suupaloiksi ja puolita viinirypäleet, jotta niitä riittää koko salaatin herkkupaloiksi, ja laita ne salaatin sekaan isoon salaattikulhoon. Muista valita tarpeeksi suuri, mielellään kannellinen kulho, jotta salaatti säilyy hyvänä pidempään. Itselläni käytössä Tupperwaren Samba-kulho, 4,3 l, joka riittää tälle määrälle hyvin.

Lisää kasvisten sekaan jäähtyneet ainekset, pasta, kanasuikaleet ja porkkanakuutiot. Sekoita ensin pienehkössä kulhossa kermaviili ja Cuisine keskenään, ja lisää seos sitten muuten valmiiseen salaattiin. Sekoita hyvin, anna maustua hetki jääkaapissa ja tarjoa vaikkapa patongin kanssa.

Pastalaadun vaihtelu esimerkiksi Farfalleen tekee koko salaatille ihmeitä ja jos haluat lisää aineksia, salaatissa toimii hyvin myös kurkku, paprika, kiinteä omena, erilaiset siemenet sekä jopa suolakurkku. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti