Parikymppisen teekkariavovaimon (toivottavasti) onnistuneita erikoisempia kokkailuja ja kokkailutarinoita höystettynä käytetyillä resepteillä ja kuvilla. Olen itse avoin kaikelle, mutta avokilleni ei käy tuoreet tomaatit tai pähkinät, eli niitä ei ohjeista (todennäköisesti) löydy. Feel free to try! :)

lauantai 19. maaliskuuta 2011

Synttäritäyttärit

Kakku 1.
Jep, jokaisella meillä on joskus synttärit. Mulla oli tällä kertaa 23. kerta, ja halusin kerrankin tehä kakkuja huolella ja pyytää sukulaisia ja kavereita kahville. Onhan se kuitenkin jee, kun ihmisiä tulee kylään, ja pääsee tekeen kaikkia herkkuja. :) Kakkupohjana käytin Hyvää pataa -kirjan sokerikakkuohjetta sivulta 277.

Pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kakku 2.
Voitele ja korppujauhota vuoka ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vatkaa munasokerivaahto kiinteäksi ja sekoita siihen varovasti jauhot ja leivinjauhe. Kaada taikina vuokaan (itse käytin halkaisijaltaan 24 cm olevaa irtopohjavuokaa ja toisessa kakussa Minnalta lainaamaani silikonista nallevuokaa), ja paista uunin alatasolla noin 30 min. Kypsä kakkupohja on kevyt ja siitä ei jää taikinaa pistettäessä hammastikkuun. Kumoa kakku vuuasta vasta jäähtyneenä, leikkaa kerrokset ja täytä.


Koska paras peruskakku on mielestäni täytteeltään lastenkakku, eli kakku, jossa on välissä mansikkaa ja banaania, oli se oma valintani tänäkin vuonna molempiin kakkuihin. Kostutin pohjan alimman kerroksen vanilliinisokerivedellä, levitin pohjan päälle haarukalla soseutettua banaania (2 kpl), noin 0,5 litraa pakastemansikoita sulatettuna ja pilkottuna (mitattu kokonaisina ja pakastettuina) ja kermavaahtoa, jonka tein 2 dl:sta kuohukermaa, johon oli lisätty 2 rkl mansikkahilloa ja 1 tl sokeria. Täytetyn pohjan päälle laitoin toisen kerroksen, joka tällä kertaa oli jo päälikerros, kostutin senkin ja annoin kakun tekeytyä jääkaapissa yön yli kakkukuvussa.
Kovia kokenut nallekakku.

Kahvittelupäivien aamuina hoidin kakkujen koristelut. Vatkasin 4 dl kuohukermaa  varsin kiinteäksi vaahdoksi, koska kiinteä kermavaahto kestää kauniina paremmin ja sitä on helpompi pursottaa. Kakun 1 tapauksessa lisäsin
4 rkl mansikkahilloa ja 2 tl sokeria, ja kuorrutin kakun vaaleanpunaiseksi, pursotin koristeet ja lisäsin irtokarkkikoristeet.

Koristellessani kakkua 2, jaoin sokerilla makeutetun kermavaahdon (4 dl kuohukermaa) sunnilleen kahteen osaan ja värjäsin toisen osan kaakaojauheella (noin 2 rkl) ruskeaksi ja toisen mansikkahillolla (2 rkl) vaaleanpunaiseksi. Kuorrutin koko nallen ruskealla ja pursotin siihen vaaleanpunaiset koristeet. Karkeilla tein nallelle vielä silmät ja nenän, ja jälkeenpäin lisäsin kaksi punaista karkkia napeiksi. Vaaleanpunaiset koristeet nallelle jäivät hieman vajaiksi, mutta eipä se syöjiä haitannut.

Kakku 3.
Koska muita tarjottavia oli vielä sopivasti jäljellä, ja opiskelijakaverit täysin huomioimatta, pidin vielä yhdet kakkukestit, joihin tarvittiin tietenkin kakku 3. :) Tälläkin kertaa itse kakku täytteineen oli samanlainen kuin edellä, mutta kuorrutusta muokkasin hieman, jotta sain jotain vaihtelua puuhaan. Koska ostin tällä kertaa vispikermaa kuohukerman sijasta (halvempaa), en saanut siitä yhtä jämäkkää kermavaahtoa kuin aikaisemmin, eli pursottaminen oli aluksi hieman vaikeaa. Lisäsin sekaan noin desin Xtran maitorahkaa, joka on hieman Ehermannia halvempaa, mutta samaa kamaa, ja taiteilu oli heti huomattavasti helpompaa. Vaaleanpunainen väri vaahtoon saatiin aikaan jälleen mansikkahillolla, mutta seos vaati maitorahkan takia sokeria hieman edellisiä enemmän (noin 4 tl).

Ensi kerralla ajattelin panostaa kakkujen täytteiden variointiin ja kerrosten tasaisempaan leikkaamiseen, ja tavoitella tietenkin ulkoisesti täydellisempiä versioita. :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti