Parikymppisen teekkariavovaimon (toivottavasti) onnistuneita erikoisempia kokkailuja ja kokkailutarinoita höystettynä käytetyillä resepteillä ja kuvilla. Olen itse avoin kaikelle, mutta avokilleni ei käy tuoreet tomaatit tai pähkinät, eli niitä ei ohjeista (todennäköisesti) löydy. Feel free to try! :)

keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Pikkusisko-jauhelihakastike

Joskus opiskelijallakin käy tuuri, ja kaupassa on herkkujuustoja alennettuna. Niin tälläkin kertaa, Valion valkosipulista Pikkusiskoa -30 %. Aijjai. :) Koska pakastimestamme olivat maustamattomat kanat päässeet loppumaan, päätin käyttää herkun jauhelihakastikkeessa, mikä ilmeni olevan varsin maukas vaihtoehto.  Kuten kuvasta näkyy, en tälläkään kerralla onnistunut saamaan kastikkeesta juoksevaa, vaan melko kiinteää ja patamaista, mutta eipä se haitannut. :) 
Tarvitset seuraavat ainekset, jotta pääset samaisesta herkkuruuasta nauttimaan:

400 g naudan jauhelihaa
2 dl tummaa soijarouhetta
2 isoa keltasipulia
3 valkosipulin kynttä
4 dl ruokakermaa (Rainbow, 15 %)
100 g Valion Pikkusisko-tuorejuusto
2 tl tuoretta chilisilppua
pippurirouhetta
suolaa

Laita soijarouhe kulhoon ja kaada sekaan vedenkeittimellä kiehautettua vettä, jotta rouhe turpoaa pehmeäksi. Voit halutessasi laittaa sekaan hieman suolaa, jotta soijan maku erottuu paremmin. Ruskista soijan turvotessa jauheliha korkeareunaisessa pannussa, ja mausta se pippurilla makusi mukaan. Lisää pannulle kuorittu ja paloiteltu sipuli ja valkosipuli, ja anna niiden kuullottua. Kun sipulit ovat pehmenneet, lisää pannulle siivilässä valutettu soijarouhe, ruokakerma ja chilisilppu. Anna kiehahtaa, paloittele tuorejuusto ja lisää se pannulle. Sekoita kastiketta ja anna sen kiehua kokoajan sekoittaen, kunnes juusto on kokonaan sulanut. Tarkista maku, ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Tarjoa lisukkeena esimerkiksi perunamuussia ja tuoreita kasviksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti