Parikymppisen teekkariavovaimon (toivottavasti) onnistuneita erikoisempia kokkailuja ja kokkailutarinoita höystettynä käytetyillä resepteillä ja kuvilla. Olen itse avoin kaikelle, mutta avokilleni ei käy tuoreet tomaatit tai pähkinät, eli niitä ei ohjeista (todennäköisesti) löydy. Feel free to try! :)

tiistai 8. maaliskuuta 2011

Chilinen broilerikiusaus

Koska jääkaappimme pursusi perunoita ja pakastimemme kanaa, päätin pyöräyttää niistä maukasta perusruokaa. Hetken pohdinnan jälkeen päädyin soveltamaan kinkkukiusauksen ohjetta kanaversioksi. Ruuasta tuli yllättävän maukasta ja sitä riittää pienessä taloudessamme onneksi vielä pariksi päiväksi. Käytin ruuassa aineita seuraavasti:


4 hunajamarinoitua broilerin fileepihviä (voit toki käyttää myös valmiita suikaleita)
8 isohkoa perunaa
2 keltasipulia
3 kynttä valkosipulia
1,5 tl pilkottua, pakastettua chilipaprikaa
4 dl ruokakermaa (15 %)
1 tl suolaa
0,5 tl valkopippuria
noin 1 dl juustoraastetta

Paista broileripihvit kypsiksi ja pilko ne paistaessa lastalla pieniksi paloiksi. Kuori perunat ja tee niistä pieniä kuutioita. Pilko sipuli ja valkosipuli ja laita ne perunakuutioiden kanssa voideltuun uunivuokaan. Lisää vuokaan chili, ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Lisää broileripalat ja sekoita aineksista tasainen kiusaus. Tasoita pinta, kaada vuokaan ruokakerma ja lisää juustoraastetta pinnalle sen verran, että ruuan pinta ei pala. Paista 200 asteessa keskitasolla noin tunti, ja tarjoa kasvisten kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti