Parikymppisen teekkariavovaimon (toivottavasti) onnistuneita erikoisempia kokkailuja ja kokkailutarinoita höystettynä käytetyillä resepteillä ja kuvilla. Olen itse avoin kaikelle, mutta avokilleni ei käy tuoreet tomaatit tai pähkinät, eli niitä ei ohjeista (todennäköisesti) löydy. Feel free to try! :)

keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Kinuskikakku

..sit pudotit sen yllärin, nyt on mun poikaystävän synttärit!

Kieltämättä yllätyinkin tällä kertaa, sillä hankin lahjan ajoissa pari viikkoa sitten, paketoin sen kaappiin odottamaan ja tulinkin yllättäen nyt kipeäksi, eli en huomannut suunnitella tai toteuttaa juuri mitään. Viime päivät on menneet kotona nukkuessa ja niistäessä, ja tosiaan yllättäen Ile täytti eilen 23, eli pääsi lähemmäs kahtaviittä ku kahtakymppiä (tiedän, et luet tätä, eikä sulla oo muka ollu vielä ikäkriisejä :P ). Noh, lupasin kumminki tehdä kakun, jos Ile haluu, mut se halu iskikin päälle vasta illasta. Koska kakut eivät ole tähän mennessä osoittautuneet älyttömän vaikeiksi, paistelin kakkupohjaa viideltä ja keitin kinuskia ja tein kermavaahtoa puol ysiltä. Eikä se pöllömpää ollutkaan, mitä nyt kuume vähän alkoi kohoamaan ja rupesi väsyttämään. Sain kumminkin ensimmäisen kinuskikakkuni ikinä valmiiksi ihan tavoiteajassa ja kertayrittämällä.

Kakkupohjan tein samalla ohjeella kuin viimeksi, eli kiitos kuuluu Hyvää pataa -kirjalle. Halkaisin pohjan vain kahteen osaan, koska meille ei tullut vieraita, eikä kerrokset vaikuttaneet liian paksuilta. Kostutukseen käytin 0,5 - 1 dl maitoa, jossa oli 0,5 tl vanilliinisokeria, muussasin haarukan avulla lautasella 2 keskikokoista banaania ja sekoitin 2 rkl mansikkahilloa kukkuralliseen ruokalusikalliseen kermavaahtoa ja täytin kakun näillä. Kostutin myös kakun päällikerroksen, asetin sen paikalleen ja aloin tehdä kinuskia.

Keitin 2 dl fariinisokeria ja 2 dl kuohukermaa kinuskikissan ohjeella. Käytin ihan tavallista teräskattilaa ja sekoittamiseen puulastaa. Tein vesitestejä ja sain nättiä kinuskia, minkä kaadoin ihan pienen jäähdytyksen jälkeen kakun päälle. Harmikseni keittelin kinuskia ilmeisesti kuitenkin liian pitkään (noin 15 min), sillä se kovettui melko kovaksi jäähdyttyään, mikä hankaloitti hyvin kostutetun kakun leikkaamista. No, kaunista se oli enikeis. Pursottelin hieman kermaa vielä reunoille ja sain aikaan melkoisen söpön kakun, jonka koristelimme vielä karkeilla. Kokonaisuudessaan kakkuun kului 5 dl kermaa, mikä oli ihan hiukan liikaa, mutta parempi näin päin. Hyvää tuli, ens kerralla tosin keittelen kinuskin hiukan nopeemmin. :)


2 kommenttia:

  1. tää näyttää kyllä enemmän kun hyvältä! :)

    VastaaPoista
  2. Jee! :) Voin kertoa, että kinuski kovettui vielä lisää jääkaapissa ja ylijäänyt, purkkiin laitettu kinuski kiteytyi kylmässä lähes toffeeksi. :D Hämmentävää.

    VastaaPoista