Parikymppisen teekkariavovaimon (toivottavasti) onnistuneita erikoisempia kokkailuja ja kokkailutarinoita höystettynä käytetyillä resepteillä ja kuvilla. Olen itse avoin kaikelle, mutta avokilleni ei käy tuoreet tomaatit tai pähkinät, eli niitä ei ohjeista (todennäköisesti) löydy. Feel free to try! :)

keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Kermainen kanakastike

Projekti: pakastimen tyhjennys. 
Mitä löytyi: no tää näyttää kanalta, sipulinvarsia, chiliä ja paprikaa. Löytyykö idea? Nojoo.

rypsiöljyä
400 g kanasuikaleita (maustamattomia)
2 valkosipulinkynttä
2 tl chilisilppua
2 tl Poppamiehen juustodippiä
0,5 tl Santamarian kalakastiketta
2 sipulia
4 porkkanaa
1 dl suikaloitua paprikaa
2 dl kevätsipulin varsia pilkottuna (tilavuus pakastettuna)
4 dl Rainbown 15 % ruokakermaa
suolaa
riisiä

Lorauta wokkipannulle reilusti öljyä ja lisää sen sekaan pilkottu valkosipuli, chili, juustodippi ja kalakastike ja paista öljyseoksessa kanasuikaleet kypsiksi. Lisää öljyä, jos kanat näyttävät kuivuvan liikaa. Keitä samalla riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää pannulle suikaloidut porkkanat ja pilkottu sipuli ja paista ne kypsiksi. Lisää paprikat ja kevätsipulin varret ja kaada lopuksi sekaan ruokakerma. Kiehauta sekoittaen ja jätä levylle lämpimään. Muista testata maku, sillä jos chiliä ei ole riittävästi, sitä voi vielä hyvin lisätä. :)

Jos haluat paistaa riisin keitettyä maukkaammaksi, ota toinen paistinpannu ja lorauta sillekin reilusti öljyä. Paista riisi siinä kauniin väriseksi koko ajan sekoittaen. Herkuttele kanalla ja riisillä tuoreen salaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti