Parikymppisen teekkariavovaimon (toivottavasti) onnistuneita erikoisempia kokkailuja ja kokkailutarinoita höystettynä käytetyillä resepteillä ja kuvilla. Olen itse avoin kaikelle, mutta avokilleni ei käy tuoreet tomaatit tai pähkinät, eli niitä ei ohjeista (todennäköisesti) löydy. Feel free to try! :)

tiistai 27. syyskuuta 2011

Suklaacookiesit (3 pellillistä isoja)

Joskus tytöllä on vaan ihan hirvee päivä, eikä keksi moneen tuntiin mitään sellasta, että fiilis paranis. Ja sitten tulee se timantti-idea: teen suklaakeksejä. Juuri tälläisiin suklaakekseihin tämä ohje on paras, sillä kekseistä tulee reilun suklaisia, vaikka muutaman rivin napostelisi ennen taikinan tekoa ja vaikka sen aikanakin. :)

250 g voita
3 3/4 dl fariinisokeria
2 munaa
1 tl vanilliinisokeria
3 3/4 dl vehnäjauhoja
6 1/4 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
vähintään 100 g suklaata

Käy ostamassa iso levy hyvää suklaata. Itse ostan aina Fazerin sinistä, sillä siitä voi herkutella melkein puolet ja silti levy riittää kekseihin. :) Kun olet selvinnyt isoimmasta suklaanhimosta, sulata ja jäähdytä voi ja sekoita sen sekaan fariinisokeri, jotta taikinan pohjasta tulee tasavärinen. Lisää kananmunat ja vanilliinisokeri hyvin sekoittaen, sitten jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja suola. Sekoita tässä vaiheessa perusteellisesti. Rouhi veitsellä suklaa karkeaksi ja pyöräytä rouhe taikinan joukkoon. Annostele lusikoilla leivinpaperille ja taputtele keksit muotoonsa, sillä ne eivät juurikaan leviä paistettaessa. Paista 175 asteessa 10 - 15 minuuttia, jäähdytä hyvin ja herkuttele! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti