Parikymppisen teekkariavovaimon (toivottavasti) onnistuneita erikoisempia kokkailuja ja kokkailutarinoita höystettynä käytetyillä resepteillä ja kuvilla. Olen itse avoin kaikelle, mutta avokilleni ei käy tuoreet tomaatit tai pähkinät, eli niitä ei ohjeista (todennäköisesti) löydy. Feel free to try! :)

lauantai 3. syyskuuta 2011

Helppo jogurttiuunilohi

Minähän en siis koske raakaan lihaan. En todellakaan. Yök.

Koska kyseinen asenne on kuitenkin aika säälittävä, päätin kerrankin ostaa tarjouksessa ollutta Norjalaista lohifilettä ja laittaa siitä herkkuruokaa Pirkka-lehden ohjeella. Kyseessähän on kuitenkin käytännössä valmiiksi perattu kala, kyllä semmoisesta selviäisin, vaikka tämä olisikin ensimmäinen kalan "perkaukseni"-ikinä.

No, paikallinen K-kauppa myi A-leikattua fileetä 5,90 e/kg, S-kauppa B-leikattua 5,95 e/kg. Fiksuna tyttönä kauppareissulla katsoin, että tietenkin ostan A-leikkuuta, hölmöhän sitä B-laatua ostaisi kalliimmalla.
Mukaan pari kilon jötkälettä ja suunta kotiin. Ennen ruuanlaittoa tsekkasin kuitenkin netistä, että mikä näiden leikkuiden ero on, ja huomasin menneeni halpaan. A-leikkuu onkin siis kaikkein käsittelemättömin versio fileestä ja käsittelyaste kasvaa, kun aakkosissa mennään eteenpäin. Kukahan ääliö kirjainluokitukset on näihin näin päin laittanut..?

Noh, ei auttanut valittaa, kun en tiennyt mihin mutinani suuntaisin. Kertakäyttöhanskat käteen ja hommiin (jouduin siis leikkelemään epämääräisen näköisen vatsarasvan ja jonkun evän (!!!!!) pois ja nyppimään muutamat ruodot). Kun lihan koskettamiseen tottui, homma oli aika kivutonta ja loppujenlopuksi aika helppoa. Tärkeintä oli, että sai laitettua roskat roskiin siten, ettei kosketellut ovenkahvoja tai ovia, jotta kalanhajuiselta keittiöltä vältyttiin. Käytin seuraavia aineita:




1 kg tuoretta Norjalaista lohifileetä
sitruunapippuria
suolaa
1 tlk (= 200 g) turkkilaista jugurttia (Pirkka) 
ruohosipulia
1 tl sokeria



Voitele uunivuoka öljyllä, jotta sen tiskaaminen helpottuu. Käsittele kalafilee, pyyhi sen pinta talouspaperilla ja asettele se vuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta sitruunapippurilla ja suolalla. Sekoita kulhossa jogurtti, ruohosipuli ja sokeri ja levitä seos fileiden päälle. Paista 200 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia fileiden koosta ja uunin tehosta riippuen. Tarjoa lisukkeena keitettyjä perunoita tai perunamuussia, salaattia ja paistettua sipulia. Namnamnam. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti