Parikymppisen teekkariavovaimon (toivottavasti) onnistuneita erikoisempia kokkailuja ja kokkailutarinoita höystettynä käytetyillä resepteillä ja kuvilla. Olen itse avoin kaikelle, mutta avokilleni ei käy tuoreet tomaatit tai pähkinät, eli niitä ei ohjeista (todennäköisesti) löydy. Feel free to try! :)

sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Pitsaset piknikille

Piknik, jotain niin ihanan kamalaa. Ja mitä siellä muka voi syödä? 

Päädyin tällä kertaa väsäämään mukaan kanapastasalaattia ja pikkupitsoja, sillä piknik järjestettiin osittaisella nyyttärimeiningillä, ja pitsat menisivät varmasti parempiin suihin. Käytin pitsojen pohjiin omaa ohjettani kaksinkertaisena. Ohje ei vaadi hiivaa, ja pohjaa riittää noin 25 kappaleeseen pitsoja, jotka ovat halkaisijaltaan noin 8 cm.

Täyte:
2 dl Rainbown paseerattua tomaattia
1 rkl oreganoa
1 rkl basilikaa
3 valkosipulin kynttä puristettuna
1 tl suolaa
1 tl sokeria

sipulia
kinkkua
pepperonimakkaraa
punaista paprikaa
juustoraastetta

Tee pohjataikina ja muotoile siitä pellille leivinpaperin päälle 9 kpl pikkupitsoja. Sekoita tomaattikastike ja levitä sitä pohjille. Pilko täytteet ja levitä niitä mieluinen määrä (mutta kuitenkin aika vähän) pitsoille. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15 min, jäähdytä pitsat, pakkaa nätisti ja ota mukaan. Pitsat ovat hyviä kylminä, tai jos mukana on pieni grilli, voi niitä lämmittää ritilän päällä hieman. Namskis. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti