Parikymppisen teekkariavovaimon (toivottavasti) onnistuneita erikoisempia kokkailuja ja kokkailutarinoita höystettynä käytetyillä resepteillä ja kuvilla. Olen itse avoin kaikelle, mutta avokilleni ei käy tuoreet tomaatit tai pähkinät, eli niitä ei ohjeista (todennäköisesti) löydy. Feel free to try! :)

perjantai 25. helmikuuta 2011

Tulinen papu-jauhelihakastike

Koska perusruoka on nopeaa, helppoa ja halpaa, tulee sitä syötyä usein. Pienikin variointi lisää ruokahalua ja houkuttaa siksi testailemaan kaikenlaista. Tällä kertaa kokeilussa suhteellisen normaali kokonaisuus, joka toimii kivasti. Miehen mielestä papuja oli jauhelihan määrään nähden liikaa, mutta chili oli onnistunut lisä. Kesällä kannattaa pakastaa tuoreita tulisia chilejä pilkottuna pakastimeen, jotta herkuista voi nauttia sopuhintaan ympäri vuoden. Yhdelläkin rasiallisella pärjää hyvin, jos kyseessä on melko tulinen laatu.

400 g naudan jauhelihaa
2 isoa keltasipulia
3 kynttä valkosipulia
2 tl pilkottua chilipaprikaa
400 g säilykepurkki kidneypapuja ilman kastiketta
4 dl ruokakermaa
2 isoa tölkkiä tomaattimurskaa (á 500 g)
pippurisekoitusta
suolaa
basilikaa


Ruskista jauheliha korkeareunaisessa paistinpannussa. Huuhtele ja valuta pavut, lisää ne jauhelihan sekaan ja mausta seos pippurisekoituksella. Hienonna sipulit ja valkosipulit ja lisää ne pannulle. Paista hetki, jotta sipulit pehmenevät. Kaada pannulle tomaattimurska ja ruokakerma, sekoita hyvin, anna kiehahtaa ja mausta. Tarjoa lisukkeena tummaa spaghettia, niin kokonaisuus on hiukan normaalia pasta bolognesea terveellisempi, mutta vähintään yhtä maukas! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti