Parikymppisen teekkariavovaimon (toivottavasti) onnistuneita erikoisempia kokkailuja ja kokkailutarinoita höystettynä käytetyillä resepteillä ja kuvilla. Olen itse avoin kaikelle, mutta avokilleni ei käy tuoreet tomaatit tai pähkinät, eli niitä ei ohjeista (todennäköisesti) löydy. Feel free to try! :)

sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Kinkku-punajuurikiusaus

Samaisen Pirkka-lehden 1-2/2011 mukana tuli ohje erääseen variaatioon kinkkukiusauksesta, joka näytti varsin mielenkiintoiselta. Ohje on helppo ja jälleen lehdestä mukailtu, mutta ainakin näin valmistetusta ruuasta tuli mielestäni kokeilemisen arvoista. Avomieheni kuvitteli aluksi ruuan olevan pelkkä lisuke, ja toivoikin tekemään kermaperunat jatkossa entiseen tapaan perunasta, eikä punajuuresta. :D Noh, aina ei voi kaikkien mielestä onnistua, mutta itse kuitenkin pidin tästä. :)

pussi kinkkusuikaleita
500 g perunaa
150 g etikkapunajuuria
2 keltasipulia
2 valkosipulin kynttä
1/2 tl suolaa
1 tl pippurisekoitusta
4 dl ruokakermaa
180 g sinihomejuustoa

Kuori ja viipaloi perunat ja laita ne suureen kulhoon. Pilko sipuli ja valkosipulin kynnet ja lisää kinkkusuikaleet sekä sipulisilppu perunoiden sekaan. Mausta seos. Suikaloi punajuuret. Laita puolet perunaseoksesta voidellun, laakean uunivuoan pohjalle, levitä päälle punajuurisuikaleet ja peitä ne lopulla perunaseoksella. Ripottele pinnalle sinihomejuusto ja kaada kerma vuokaan. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin tunti, tai kunnes perunat ovat kypsiä. Tarjoa lisukkeena esimerkiksi salaattia, jossa jäävuorisalaattia, punaista paprikaa, tummia rypäleitä ja sitruunaista kermaviilikastiketta, kuten kuvassa. Ja nauti. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti