Parikymppisen teekkariavovaimon (toivottavasti) onnistuneita erikoisempia kokkailuja ja kokkailutarinoita höystettynä käytetyillä resepteillä ja kuvilla. Olen itse avoin kaikelle, mutta avokilleni ei käy tuoreet tomaatit tai pähkinät, eli niitä ei ohjeista (todennäköisesti) löydy. Feel free to try! :)

sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Curry-banaanibroileri

Testailin tätä Pirkka-lehden 1-2/2011 innoittamana, vaikka avomieheni hieman kummasteli kauppalistalle ilmestyneitä ainesosia.  Sovelsin lehden reseptiä hieman, jotta se sopi paremmin budettiimme ja mieltymyksiimme. (Tämä on se kohta, missä yleensä mokaan kaiken ja saan aikaan varsin kummallista pataruokaa.) Tuloksena oli kuitenkin varsin onnistunut kokonaisuus, joka toivottavasti pääsee omien aarrereseptiemme joukkoon. :)


400 g broilerin fileesuikaleita (tässä hunajamarinoituja)
n. 1 rkl currya
n. 150 g purjosipulia
1 keltasipuli
1 valkosipulin kynsi
1 punainen paprika
¾ tl suolaa
2 dl ruokakermaa
puolikkaan sitruunan mehu
1 banaani

Kypsennä ja ruskista broilerit curryllä maustaen kuumassa öljyssä korkeareunaisessa paistinpannussa ja siirrä ne odottamaan lautaselle. Pilko huuhdellut kasvikset ja kuullota ne öljyssä. Lisää broilerit, suola, ruokakerma ja sitruunan mehu kasvisten sekaan. Keitä 5-10 min, lisää banaaniviipaleet ja kuumenna. Tarjoa raikkaan salaatin ja halutessasi riisin kanssa.

Tässä lisäkkeenä perussalaatti; Jäävuorisalaattia, punaista paprikaa, tummia, kivettömiä rypäleitä, sekä kermaviilikastiketta, jossa raastettua sitruunankuorta, kuivattua ruohosipulia ja ripaus sokeria ja suolaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti