Parikymppisen teekkariavovaimon (toivottavasti) onnistuneita erikoisempia kokkailuja ja kokkailutarinoita höystettynä käytetyillä resepteillä ja kuvilla. Olen itse avoin kaikelle, mutta avokilleni ei käy tuoreet tomaatit tai pähkinät, eli niitä ei ohjeista (todennäköisesti) löydy. Feel free to try! :)

torstai 7. kesäkuuta 2012

Sitruunainen raparperimehu

Koska myös meidän pakastin pursuilee edelleen viime kesänä pakastetuista raparpereista ja uusi satokausi on jo hyvässä vauhdissa, päädyin etsimään hyvää tapaa tyhjentää viime kesän purnukat. Löysin Sirpan blogista täydelliseltä kuulostavan ohjeen raparperimehuun, joten eikun soveltamaan ja testaamaan! Mikä parasta, tässä ohjeessa ei tarvita mehumaijaa! :)

1-2 litraa sokerin kanssa pakastettuja raparperinpaloja
0,5 litraa vettä
1 dl sokeria
sitruunamehutiivistettä

Kaada raparperit kattilaan veden kanssa ja kiehuta hiljalleen noin 30 minuuttia. Ainakin aluksi seos vaahtoaa kiehuessaan, joten käytä kattilan kantta vain varovasti, kunnes löydät sopivan tehon levylle. Kun puoli tuntia on kulunut, kaada seos varovasti siivilän läpi toiseen astiaan. Lisää mehuun sokeri ja anna lopun mehun valua siivilästä (valuu aika hitaasti). Jäähdytä ja lisää sitruunamehutiivistettä pikkuhiljaa oman maun mukaan.

Näillä määrillä mehusta tulee ehkä hieman siirappimaista, mutta vettä lisäämällä se muuttuu mukavan raikkaaksi! Tarjoile jääpalojen kera kesäherkkuna tai jopa kesäisen boolin pohjana, mansikoiden kanssa tottakai! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti