Koska myös meidän pakastin pursuilee edelleen viime kesänä pakastetuista raparpereista ja uusi satokausi on jo hyvässä vauhdissa, päädyin etsimään hyvää tapaa tyhjentää viime kesän purnukat. Löysin Sirpan blogista täydelliseltä kuulostavan ohjeen raparperimehuun, joten eikun soveltamaan ja testaamaan! Mikä parasta, tässä ohjeessa ei tarvita mehumaijaa! :)
1-2 litraa sokerin kanssa pakastettuja raparperinpaloja
0,5 litraa vettä
1 dl sokeria
sitruunamehutiivistettä
Kaada raparperit kattilaan veden kanssa ja kiehuta hiljalleen noin 30 minuuttia. Ainakin aluksi seos vaahtoaa kiehuessaan, joten käytä kattilan kantta vain varovasti, kunnes löydät sopivan tehon levylle. Kun puoli tuntia on kulunut, kaada seos varovasti siivilän läpi toiseen astiaan. Lisää mehuun sokeri ja anna lopun mehun valua siivilästä (valuu aika hitaasti). Jäähdytä ja lisää sitruunamehutiivistettä pikkuhiljaa oman maun mukaan.
Näillä määrillä mehusta tulee ehkä hieman siirappimaista, mutta vettä lisäämällä se muuttuu mukavan raikkaaksi! Tarjoile jääpalojen kera kesäherkkuna tai jopa kesäisen boolin pohjana, mansikoiden kanssa tottakai! :)
Näillä määrillä mehusta tulee ehkä hieman siirappimaista, mutta vettä lisäämällä se muuttuu mukavan raikkaaksi! Tarjoile jääpalojen kera kesäherkkuna tai jopa kesäisen boolin pohjana, mansikoiden kanssa tottakai! :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti