Parikymppisen teekkariavovaimon (toivottavasti) onnistuneita erikoisempia kokkailuja ja kokkailutarinoita höystettynä käytetyillä resepteillä ja kuvilla. Olen itse avoin kaikelle, mutta avokilleni ei käy tuoreet tomaatit tai pähkinät, eli niitä ei ohjeista (todennäköisesti) löydy. Feel free to try! :)

tiistai 19. kesäkuuta 2012

Chilinen pinaatti-fetapiirakka & maitorahkapohja


Uus viikonloppu, uus resepti, on tahti, jota vois koittaa pitää yllä täs jonkun aikaa. On hiukan ehtiny kertymään noita kokeiltavia juttuja täs viime aikoina.. Mut toisaalta ens vkl on juhannus, eikä niissä mökkioloissa paljon kokkailla. Sen jälkeen sit taas...

Tällä kertaa ohjeena on 6.12 Yhteishyvä Ruoka -liitteen pinaatti-fetapiiras, sovellettuna tietenkin. ;)


Taikina
125 g voita
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl velkosipulirouhetta
125 g maitorahkaa

Täyte
150 g pakastepinaattia
noin 150 g kinkkua
1 sipuli
1 kynsi valkosipulia
noin 1 dl pakastettua purjoa
2 rkl öljyä
200 g kermaviiliä
2 kananmunaa
noin 1 tl suolaa
noin 0,5 tl pippuria
3 tl pakastettua chilisilppua
100 g fetajuustoa

Nypi hieman lämmennyt rasva, jauhot, leivinjauhe ja sipulijauhe murutaikinaksi. Lisää muruun rahka ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Kääri kelmuun ja laita jääkaappiin.

Sulata pinaatti mikrossa ja valuta se siivilässä. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli, sekä kinkku. Kuullota seosta pannulla kunnes sipulit pehmenevät. Sekoita pinaatti, sipuliseos, purjot, öljy, kermaviili, munat ja chili kulhossa keskenään ja mausta suolalla ja pippurilla.

Voitele tai öljyä pyöreä piirakkavuoka ja painele taikina sen pohjalle ja reunoille käsin. (Yhteishyvän mielestä taikinaa voi kaulia, mutta oma taikinani ei moiseen todellakaan suostunut.) Kaada ja tasoita täyte pohjaan ja ripottele päälle pilkotut fetakuutiot. Paista noin 25 minuuttia 225 asteisen uunin alaosassa, tai kunnes täyte on hyytynyt. Anna jäähtyä, jotta saat leikattua kauniita paloja, jotka voit halutessasi vielä lämmittää ennen tarjoilua. Varaa lähelle maitoa, jos chiliä onkin hieman liikaa, ja nauti! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti