Parikymppisen teekkariavovaimon (toivottavasti) onnistuneita erikoisempia kokkailuja ja kokkailutarinoita höystettynä käytetyillä resepteillä ja kuvilla. Olen itse avoin kaikelle, mutta avokilleni ei käy tuoreet tomaatit tai pähkinät, eli niitä ei ohjeista (todennäköisesti) löydy. Feel free to try! :)

sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Mokkapalakääretorttu

Yhteishyvän 6.12 Ruoka-liite, sivu 14-15. Ai että!! Myönnän, olen täysin mainosten uhri! :D Näin tämän jo keskiviikkona ruokatunnilla ja siitä asti on mokkapalat lähes maistuneet suussa! :D Pakkohan tätä oli siis kokeilla näin viikonlopun kunniaksi! Ja kyllä maistui! :)

Taikina
4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Täyte
200 g maustamatonta tuorejuustoa
noin 1 dl kuorrutetta

Kuorrute
3 rkl kuumaa vahvaa kahvia
25 g sulatettua margariinia
2 rkl kaakaojauhetta
2,5 dl tomusokeria
2 tl vanilliinisokeria
nonparelleja

Laita kahvi tippumaan ja vatkaa munasokerivaahto. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipannulle ja paista 200-225 asteessa noin 7-8 minuuttia, uunin tehosta riippuen. Levitä pöydälle valmiiksi leivinpaperi, jonka päälle ripottelet sokeria. 

Tee levyn paistuessa kuorrute. Sulata margariini ja sekoita siihen kahvi sekä kuivat aineet siivilän läpi. Notkista tuorejuusto kulhossa ja sekoita sen sekaan noin 1 dl kuorrutetta.

Kumoa valmis torttulevy sokeroidulle leivinpaperille ja irrota päälimmäinen leivinpaperi pohjasta, kun se on vain hieman jäähtynyt. (paperi irtoaa lämpimästä levystä kokonaan jäähtyneeseen levyyn verrattuna siistimmin) Levitä pohjan päälle tuorejuustosta valmistettu täyte siten, että sen reunoilla on täytettä ainoastaan hyvin ohut kerros. Rullaa pohja tiukaksi kääretortuksi (ja poista samalla uunissa mahdollisesti palanut pohjan pinta), mutta varo, ettei täyte pursuile ulos rullatessa. Jätä pohjan reuna rullan alle, jotta kääretortusta tulee muodoltaan kaunis. Leikkaa päätypalat omiksi herkuiksi. :) 

Kaada ja levitä jäljellä oleva kuorrute tortun päälle ja ripottele pinnalle nonparelleja. Nauti päätypalat ylijääneen kahvin kera omina, ansaittuina herkkuina. :)

2 kommenttia:

  1. oooo, uusi ohje! :) kun pääsen täältä taas omaan keittiöön, laitan kans tän tekolistalle. kuulostaa mielettömältä! :D

    VastaaPoista
  2. Jep! Kannattanee ehkä koittaa jättää pohja hiukan raa'aksi, ainakin tämä versio 1.0 olisi ollut hiukan vielä maukkaampi kosteampana.. Ah, oma keittiö! :)

    VastaaPoista