Parikymppisen teekkariavovaimon (toivottavasti) onnistuneita erikoisempia kokkailuja ja kokkailutarinoita höystettynä käytetyillä resepteillä ja kuvilla. Olen itse avoin kaikelle, mutta avokilleni ei käy tuoreet tomaatit tai pähkinät, eli niitä ei ohjeista (todennäköisesti) löydy. Feel free to try! :)

maanantai 1. heinäkuuta 2013

Kermainen kaalilaatikko!

Sain kotiin viimein mun avokin, joten kerrankin kannatti tehdä iso ruoka! :) Jee! :) Ja mitäs muuta herkkuruokaa sitä tyttö tekiskään miehelleen kuin kaalilaatikkoo? ;) Kaalihan taisikin olla miehen lempiruoka.. Noot. Mut tein kumminkin! ;) Minkäs sille voit, kun kaalilaatikkoo on tehnyt mieli siitä asti, kun sain sitä tässä keväällä kotiinkuljetuksena naapurirapusta...

Noh, kaivoin vähän netistä ohjeita SEN JÄLKEEN kun olin tuonut kaupasta mielestäni oikeat ainekset. Hehe. :D Kaikenlaisia sopivia ohjeita löytyi, mut ihan kaikkia aineksia ei mihinkään ohjeeseen löytynyt. Sovelsinkin pääosin tätä, ja käytin näitä:

semipieni varhaiskaali
2 isoa keltasipulia
4 valkosipulinkynttä
2 dl riisiä (raakatilavuus)
400 g naudan jauhelihaa
4 dl ruokakermaa (tässä 15 % Rainbow)
2 dl vettä
1 tl pilkottua, pakastettua chiliä
jauhelihamaustetta
pippurirouhetta
valkopippuria
suolaa
öljyä

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan suolavedessä ja ruskista jauheliha. Mausta jauheliha makusi mukaan jauhelihamausteella. Silppua kaali ja sipulit, ja kuullota niiden seosta öljyssä, ja lisää seokseen pilkottu chili. Öljyä korkeareunainen uunivuoka, kaada siihen kaaliseos, riisi ja jauheliha ja sekoita hyvin. Sekoita erillisessä kulhossa ruokakerma vesi ja mausteet (tässä reilusti, ehkä noin 3-5 tl pippuria ja vajaa 1 tl suolaa) ja kaada seos uunivuokaan.

Paista 175 asteisessa uunissa alatasolla 35 min vuuan kannen kanssa (jos siinä on kansi) ja jätä jälkilämmölle vielä ilman kantta jopa 20 min ajaksi, jos haluat pintaan hiukan väriä.

Ja niin, maistuiko laatikko miehelle? Itseasiassa meidän molempien yllätykseksi kyllä, mutta koska tässä on VAAN YKS PIENI paketti jauhelihaa, on laatikon kaveriksi paistettava kuulemma kanapihvejä. ;) Eikä hajukaan kuulemma tyrmännyt, vaikka mies lattialle päätyikin makoilemaan.. :) Jee, kaalilaatikon kokkauslupa hankittu! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti