Parikymppisen teekkariavovaimon (toivottavasti) onnistuneita erikoisempia kokkailuja ja kokkailutarinoita höystettynä käytetyillä resepteillä ja kuvilla. Olen itse avoin kaikelle, mutta avokilleni ei käy tuoreet tomaatit tai pähkinät, eli niitä ei ohjeista (todennäköisesti) löydy. Feel free to try! :)

tiistai 13. marraskuuta 2012

Pinaattiletut (chilillä, tottakai!)

Jotain helppoa ja nopeeta? Ja hyvää ja erilaista? Ja halpaa? Pinaattiletut! Ei muita syitä (tällä kertaa)! Tää ohje on tosi perus, vaan ruisjauhoilla ja chilillä sovellettu Rainbown pakastepinaatin pussin ohjeesta. Chili tekee kuitenkin kummia, koitappa! :)

2 munaa
150 g pakastepinaattia
4 dl maitoa
0,5 tl suolaa
0,5 tl valkopippuria
1 tl chilisilppua (meillä loppu tänään naga, ni en tiiä mitä tää oli. :(
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl ruisjauhoja
paistamiseen voita



Riko munat kulhoon ja vatkaa niitä hiukan vispilällä. Sulata pinaatti mikrossa ja sekoita se ja maito munien sekaan. Lisää mausteet ja lopuksi jauhot. Jos taikina tuntuu liian ohuelta, anna turvota hetki ennen paistamista. Muista lisätä pannulle hiukan voita ennen jokaista lettua, jotta pinnasta tulee nätti. :)

Pakastepinaattipussi väittää, että tästä määrästä tulisi 40 pientä ja 10 isoa lettua. En ole itse paistellut näitä kuin isolla lettupannulla melko ohuiksi letuiksi, ja kyllä siitä taitaa tuo noin kymmenen tulla. Jos joku jaksaa testailla ja laskea pikkuletut, niin voisin tuonkin faktan tänne lisätä! :)

Tein päiväruualle kalan kaveriksi kastikkeen kiehuttamalla ruokakermaa ja valkosipulin ja yrttien makuista Creme Fraichea kattilassa, ja se kyllä toimi myös kylmänä lettujen kanssa! Namskis! :)

1 kommentti:

  1. Tekisin mielelläni pinaattilettuja mutta mieheni vihaa pinaattia :D
    Hän laittaisi paljon chiliä, mutta minä en tykkää chilistä. Hahaha ei onnistu :P

    VastaaPoista