Parikymppisen teekkariavovaimon (toivottavasti) onnistuneita erikoisempia kokkailuja ja kokkailutarinoita höystettynä käytetyillä resepteillä ja kuvilla. Olen itse avoin kaikelle, mutta avokilleni ei käy tuoreet tomaatit tai pähkinät, eli niitä ei ohjeista (todennäköisesti) löydy. Feel free to try! :)

perjantai 28. syyskuuta 2012

Chilinen teeleipä

Kaikkihan meistä on joskus tehnyt teeleipää. Ajattelin kuitenkin jakaa tänne oman lemppariohjeeni, chilillä höystettynä tottakai! :) Chiliä leipään -innostus pamahti päälle tuolla vehnäoluen sateisessa kotimaassa, vaihtoreissulla Saksassa. Paikallisessa Rewessä myytiin siis paistovalmiita chili-ciabattoja melko halvalla ja ihan hyvällä kuitupitoisuudella.. Tästä kuitenkin vielä halvempi iltapalaleipä, jonka aineet löytynevät kodista kuin kodista! Ohje on alunperin peruskoulun kökkökirjasta Hyvää pataa.


4 dl jauhoja (kokeiltu on sekoituksia vehnä-, sämpylä- ja ruisjauhoista, hyvin toimii)
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2 rkl öljyä
2 dl maitoa
3 tl chilisilppua (tässä 2 tl lemon droppia, 1 tl naga morichia)
2 dl juustoraastetta
(2 dl porkkanaraastetta)



Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Sekoita kulhossa ensin kuivat aineet keskenään ja lisää sen jälkeen jauhoseokseen kaikki muut aineet. Sekoita. Kaada taikina leivinpaperille, ripottele hiukan jauhoja taikinan pinnalle ja taputtele yhdeksi isoksi leiväksi. Pistele haarukalla, jotta leipään ei tule kuorta.

Jos haluat leivästä ohuen, taputtele sitä, kunnes paksuus on noin 1 cm. Jos taas haluat täyttää sen, kuten kuvassa, paksuus kannattaa jättää noin 3 cm:iin. Ohje todennäköisesti käy myös pitaleivän ohjeeksi, jos jauhoina käyttää vain vehnäjauhoja ja paistoaikaa lyhentää hieman.. Kokeilun arvoinen juttu! :)

Paista uunin keskitasolla noin 10-15 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti