Parikymppisen teekkariavovaimon (toivottavasti) onnistuneita erikoisempia kokkailuja ja kokkailutarinoita höystettynä käytetyillä resepteillä ja kuvilla. Olen itse avoin kaikelle, mutta avokilleni ei käy tuoreet tomaatit tai pähkinät, eli niitä ei ohjeista (todennäköisesti) löydy. Feel free to try! :)

perjantai 21. syyskuuta 2012

Broileri-spagettigratiini (= vuoka ;)

Projekti = pakastimen tyhjennys lihoista, että tilalle sais mansikoita. Huhhuh! Määrät on noinmääriä, koska en jaksanut tälläkään kertaa ihan hirveesti keskittyä kokkailuun... Ohjetta muokattu 4/2010 Pirkka-lehden reseptistä.

Kastikkeena Jauheliha-tacosalaatista
jäänyttä salsa-kermaviiliä.
noin 5 dl täysjyvärakettispagettia / pastaa
noin 600 g kanasuikaleita (maustamattomia tai maustettuja)
loraus öljyä
2 tl curryä
2 isoa keltasipulia
ohuita ja pitkiä pakastepapuja ( =jotain vihreetä, myös purjo käy) 
paprika (punainen toimis keltaista paremmin)
2 dl ruokakermaa
puoli pakettia voimakasta Koskenlaskijajuustoa
noin 2 tl pakastettua chilisilppua
noin 1 tl maustepippurijauhetta
noin 0,5 tl suolaa
noin desi juustoraastetta

Laita pasta kiehumaan. Lorauta öljyä korkeareunaiselle paistinpannulle, sekoita siihen curry ja ala kypsentää kanaa pannussa, mutta älä päästä sitä paistumaan kuivaksi. Pilko sipuli ja paprika, ja lisää ne kypsän kanan joukkoon. (Seuraa, koska pasta on valmista, ja kun se on, kaada ylimääräinen vesi heti pois, jotta niistä ei tule ylikypsiä.) Laita kastikkeen sekaan pavut ja ruokakerma, pilko koskenlaskijaa hiukan paloiksi ja lisää sekin kastikkeeseen. Anna kastikkeen kiehua samalla sekoitellen, kunnes sulatejuusto on sulanut. Lisää chiliä, pippuria ja suolaa pikkuhiljaa makusi mukaan.

Voitele laakea uunivuoka ja kaada sinne pasta ja kastike haluamassasi järjestyksessä. Ripottele pinnalle juustoraaste ja paista 225 asteisessa uunissa keski- tai ylätasolla noin 10 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja saa hiukan väriä. Jos chiliä on lopulta kuitenkin mielestäsi liikaa, tarjoa mielettömän raikkaan tuoresalaatin ja jääkylmän maidon kanssa, ja nauti! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti