Parikymppisen teekkariavovaimon (toivottavasti) onnistuneita erikoisempia kokkailuja ja kokkailutarinoita höystettynä käytetyillä resepteillä ja kuvilla. Olen itse avoin kaikelle, mutta avokilleni ei käy tuoreet tomaatit tai pähkinät, eli niitä ei ohjeista (todennäköisesti) löydy. Feel free to try! :)

sunnuntai 7. elokuuta 2011

Valkosuklaa-mustikkamuffinssit (noin 12 isoa)

Tämäkin mustikkamuffinssiohje, kuten varmaan muutkin vastaavat mitä netistä on löydettävissä, on sovellettu Marien ohjeesta. En käsitä miten nämä onnistuvat lähes aina ja maistuvat aivan mielettömiltä! Eli, vaikka et osaisi mielestäsi leipoa yhtään, tee näitä! Helppoja kun mitkä ja viimein tulee sitä lahjaksi saatua muffinipelliä käytettyä! Vai etkö muista missä se on? Nyt kannattaa vaikka ostaa uusi! Ja mikä parasta, näitä herkkuja mieskin haluaa leipoa. (Omnom! T: Ile)

Ohje menee näin:

100 g voita tai margariinia
3 munaa
1 1/4 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
(3/4 - 1 dl Flora vanillaa)
60 - 80 g valkosuklaata (Pandan levystä saa tuplataikinan)
2 - 3 dl jäisiä mustikoita

Sulata ja jäähdytä rasva. Vatkaa sillä aikaa munasokerivaahto ja sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita jäähtynyt rasva, jauhoseos ja Flora vanilla (jos käytät sitä) munasokerivaahtoon ja rouhi valkosuklaa veitsellä karkeaksi rouheeksi. Lisää suklaarouhe hyvin sekoittaen taikinaan ja lisää varovasti sekaan lähes kaikki mustikat. Laita muffinipellin koloihin paperiset leivosvuuat ja lusikoi taikinaa niihin reilusti, jotta saat aikaan näyttäviä muffinsseja. Ripottele jokaisen muffinssin päälle vielä muutama mustikka ja paista 200 asteessa 10-20 minuuttia uunin tehosta riippuen. 
Tarjoa jääkaappikylminä, jotta valkosuklaa on kovettunut takaisin herkullisiksi paloiksi. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti