Parikymppisen teekkariavovaimon (toivottavasti) onnistuneita erikoisempia kokkailuja ja kokkailutarinoita höystettynä käytetyillä resepteillä ja kuvilla. Olen itse avoin kaikelle, mutta avokilleni ei käy tuoreet tomaatit tai pähkinät, eli niitä ei ohjeista (todennäköisesti) löydy. Feel free to try! :)

lauantai 9. marraskuuta 2013

Helpot kasvispihvit!

Tätä ohjetta oon kaivannut pitkään, koska muun muassa Saarioisten kasvispihvit on pelkkää herkkua! No viimein uskalsin testailla omaa versiota, kun kuulin jo lähes sukua olevalta tytöltä, että kasvispihveihin voi oikeasti laittaa mitä vaan. Tosin, harmikseni sit laitoinkin vähän kaikkee. Tästä saatte kuitenkin summittaisen ohjeen.

perunoita (6 keskikokoista)
porkkanoita (5 keskikokoista)
palsternakkaa (yksi pakkaus)
sipulia (2 isoa)
valkosipulia (5 kynttä)
kananmunia (5 kpl)
soijarouhetta (noin 1 dl)
korppujauhoja (noin 2 dl)
juustoraastetta (noi 2 dl)
chilisilppua (tässä keltainen Aji Cristal, noin 2 tl)
pippuria (noin 3 tl)
suolaa (2 tl)

Laita soijarouhe suodatinpussissa turpoamaan kulhoon, jossa on vettä. Raasta sillä aikaa kaikki juurekset ja pilko sipulit. Sekoita raasteet ja sipulit kulhossa, lisää raa'at munat, korppujauho, juustoraaste, turvonnut soijarouhe ja chilisilppu. Lisää lopuksi mausteet ja sekoita hyvin.

Paista pihvit pikkulettupannulla voissa. Täytä lettukolot reilusti ja käytä melko mietoa lämpöä, jotta etenkin sipulit kypsyvät paistettaessa kokonaan. Kännä pihvit kun ne tuntuvat olevan kiinteitä. Paista molemmilta puolilta herkullisen näköisiksi ja nauti. :)

Koska pihvejä voi myös pakastaa, kannattaa tehdä kerralla isompi satsi. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti