Munavoi
Tee munavoita sopiva määrä syöjien määrän mukaan.
Tässä syöjiä oli noin 10, joista suomalaisia neljä.
6 munaa
noin 200 g margariinia tai voita
(suolaa)
Keitä munat suolavedessä koviksi (10 min), jäähdytä (ja kuori ;) ja hienonna ne haarukan avulla syvällä lautasella. Sekoita haarukan avulla sekaan myös margariini ja tarvittaessa suola.
Puuro
3 dl riisiä
2 tl suolaa
1 l maitoa (3,5 % rasvaa)50 g voita
(kananmuna)
Kiehauta vesi, lisää riisi ja keitä sekoittaen, kunnes vesi on imeytynyt. Lisää sitten maito ja hauduta noin tunti välillä sekoitellen. Jos vaikuttaa siltä, että puuro kuivuu ennenkuin riisit ovat kypsiä, lisää maitoa tai vettä (ilman kantta haudutettaessa meni noin 2 dl lisää, että puurosta sai sopivan pehmeää). Kun puuron koostumus näyttää oikealta, lisää voi ja tarkista maku ( =lisää suolaa). Lisää tässä vaihessa myös kananmuna, jos haluat, sillä sen kanssa puuron väristä tulee paistettaessa hieman houkuttelevampi. Tässä munaa ei käytetty, jotta oli mahdollisuus syödä yli jäänyt puuro.
3 dl vettä
1 tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja
4 dl ruisjauhoja
1 rkl öljyä
Sekoita vesi, suola ja vehnäjauhot ja lisää sen jälkeen pikkuhiljaa ruisjauhot. Sekoita taikina loppuun käsin, jotta todella tunnet, millaista se milläkin hetkellä on. Lisää jauhoja niin kauan, että taikinasta tulee riittävän kiinteää ja lisää sen jälkeen öljy.

Täytettäessä jaa jokaisen kuoren päälle reilu ruokalusikallinen puuroa siten, että puuron muoto on myös soikio. Taita kuoritaikina soikion sivuilta puuron päälle ja rypytä peukalon ja etusormen (ja miksei myös keskisormen) avulla piirakoista nättejä. (Kuulostaa helpolta, eikös? ;) Muista rypyttää kuoritaikinaa, eikä niinkään puuroa, jotta lopputulos olisi kaunis ja kuori säilyisi ehjänä. Äläkä huoli vaikka piirakoista ei tulisi aluksi kauniita, homma lähtee pikkuhiljaa sujumaan ja jos ei lähde, piirakat on kuitenkin tarkoitus syödä kaikenpeittävän munavoin kanssa. Maku on tärkein ja se on mieletön!
Paista 300 asteessa noin 10-13 minuuttia, kunnes pohja ei enää ole löysä. Voitele paistamisen jälkeen rypytetty kuoritaikina hyvin pienellä määrällä voita, jotta piirakoista tulee erittäin houkuttelevia. Tarjoa hieman jäähtyneenä munavoin kanssa ja herkuttele!
Harmillista on se, että tän jälkeen en oikeestaan enää halua ostaa valmispiirakoita... :)
Harmillista on se, että tän jälkeen en oikeestaan enää halua ostaa valmispiirakoita... :)
oijoi! :) haluun tehdä täälläkin noita. näyttää niin hyviltä! toivottavasti syöjät osas arvostaa. :)
VastaaPoistaParhaita karjalanpiirakoita, mitä oon syönyt meinaan, kannattaa tehä! :) Ja siis kyllä, näitä arvostettiin huomattavasti enemmän kuin salmaria.. ;)
PoistaIhania piirakoita! Rakastan niitä tosi paljon mutta en koskaan tehnyt itse koska se on aika vaikea (en ole hyvä leipuri).
VastaaPoista